Szerszámok és cserealkatrészek

Ha a vevő a gyártósorokra új termékeket is szeretne bevezetni, akkor ezen új termékekhez szükséges készülékeket és szerszámokat is elkészítjük. A szerszámkészítés és készülék készítés sokkal nagyobb pontosságot követel meg mint az alkatrészgyártás a gyártás szempontjából. Partnereink jól felszerelt gépparkkal állnak megrendelőink rendelkezésére, egyedi fröccs-, kivágó- és hajlító szerszámok készítését is vállaljuk.

 

Mintaprojektjeink:

  • Cserealkatrészek

A funkció-ellenőrző berendezés a gépjárművekben található ABS szenzorokat teszteli villamos szempontból a következőképpen: Az ABS szenzor előtt egy mágnesezett kereket forgatnak, ily módon négyszögjelet generál, melyet speciális mérőkártya dolgoz fel és értékeli ki belső szabványban meghatározott módon. A berendezést két részre lehet bontani: egy alapgépre és cserealkatrész garnitúrákra, melyeket a berendezésen tesztelt szenzortípushoz kell igazítani. Több autómárkához való ABS szenzor teszteléséhez készítettünk már ilyen cserealkatrész garnitúrákat. Ezen felül a modernebb termékekhez szükséges korszerűbb mérőrendszert telepítettünk, és a szükséges villamos és vezérlőprogram fejlesztéseket is elvégeztük.

  • Szerszámtervezés és gyártás

Módosult alapanyaghoz módosított hajlító/kivágó szerszámok tervezését és kivitelezését vállaltuk egy hazai autóipari cégnél. A szerszám meg tud valósítani 90-fokos hajtást és levágást. A szerszámok terveit az átadott alkatrészrajzok alapján készítettük el, különös tekintettel a tűrésezett méretek és formák figyelembevételével, hogy az alapanyag-váltás ne okozzon elakadást a gépben. A szerszámokban a kivágó késeket és bélyegeket könnyen cserélhető konstrukciójúra alakítottuk ki. A tervezés során figyelembe vettük a megrendelő cég belső szabványait.

 

Hajlító/Kivágó szerszám összeszerelése

 

<< Vissza a Főoldalra