Gépészeti tervezés, kivitelezés

Minden berendezés, eszköz, vagy akár egy komplett gyártóüzem megalkotása is gépészeti tervezéssel kezdődik, ezért erre a területre mi is nagy hangsúlyt fektetünk. Legyen szó akár egy egyszerű ipari formatervről, avagy egy bonyolult szerelési technológia megalkotásáról, velünk garantált a siker. Gépészeti tevékenységünk kiterjed egészen az elméleti megvalósíthatósági terv készítésétől, helyszíni felméréstől, a működési koncepció tervek és részletes gyártási tervek kidolgozásáig. Rugalmasan vállalkozunk kizárólag gépészeti tervek, egyedi alkatrészrajzok elkészítésére, de komplett berendezések kivitelezésére is, saját terveink, vagy megrendelőink által készített tervek alapján. Az elkészült alkatrészek, komplett berendezések legyártását, összeszerelését, beüzemelését, átadását, és szervizelését is elvégezzük, ezen felül vállaljuk például meglévő berendezések dokumentációjának utólagos elkészítését is.

Munkánk során követjük az általános munkavédelmi, ergonómiai és környezetvédelmi előírásokat, valamint megrendelőink egyedi igényei szerint saját belső szabványaikat. Kollégáink a legmodernebb számítógépes tervezési módszerekkel dolgoznak. Speciális szakértő feladatok és analízisek elvégzésére is rendelkezünk megfelelő segítséggel. Az elkészült terveinkről megrendelőinkkel folyamatosan egyeztetünk, például a részletek kidolgozása előtt tervzsűri keretében mutatjuk be és konzultáljuk meg azokat.

Az általunk készített, avagy átadott tervekből legyártatjuk, elkészíttetjük a szükséges alkatrészeket, beszerezzük a szükséges kereskedelmi alkatrészeket. A feladat méretétől és jellegétől függően ezeket összeszereljük, melyhez számos partnerünk nyújt színvonalas szolgáltatást. Az összeszerelt berendezést, készüléket megrendelőnkhöz szállítjuk, és a helyszínen beüzemeljünk, valamint minősíttetjük saját belső előírásaiknak megfelelően. Az elkészült berendezésekről komplett gépészeti tervdokumentációt, kezelési leírást adunk át, és természetesen biztosítjuk a garancia időtartamára a folyamatos szervizt.

 

Mintaprojektjeink:

  • Pneumatikus tesztpadok

A tesztpadokkal pneumatikus vasúti fékegységek belső szabványban előírt szivárgási és funkciótesztjét lehet megvalósítani. A különböző tárcsás és dobfékek konstrukciójának illetve az előírt teszteknek megfelelően több különböző tesztpadot készítettünk.

  • Kartonlap forgató berendezés

Felgyorsult életünk során az ipar ontja számunkra a termékeket, amelyek kartondobozokba csomagolva kerülnek a boltok és üzletek raktáriba. A csomagoló cégek hatalmas berendezésekkel készítik el a méretre pontos dobozokat a különböző termékekhez, eszközökhöz. A kartonlap forgató berendezés abban az esetben hatalmas segítség az automatizált gyártás során, amikor a kivágó gépből a kartondobozokat átfordítva kell behelyezni a hajtogató berendezésbe. Két koncepciót is készítettünk e feladat megoldására, amelyeket az alábbi képek szemléltetnek.

 

<< Vissza a Főoldalra