Méréstechnika

Ügyfeleink gyakran keresnek fel olyan feladatokkal kapcsolatban, amelyek a termékek minőségét vizsgálják. Ezeknek a vizsgálatoknak gyakran szigorú beállításoknak és ISO szabványoknak kell megfelelniük. Célunk, olyan mérőműszerek és ellenőrző berendezések tervezése és kivitelezése, amely teljes mértékben megfelel a követelményeknek.

Mintaprojektek:

  • Ellenőrző sablonok

Az autóipar ABS érzékelőihez készítettünk olyan úgynevezett lekérdező sablont, amelyet fel lehet szerelni a geometriai mérőberendezésekre. Ezekkel a mérőeszközökkel ellenőrizhetik, hogy az ABS érzékelő kábeleken a gumi felfogató alkatrészek valóban a helyükön vannak-e és az előírásoknak megfelelő helyzetben állnak. Az ellenőrzés optikai mérésen alapul, fénykapuk segítségével tesztelhetjük az alkatrészek pontos pozícióját. A mérés befejezése után az elektronika zöld vagy piros fényekkel megjeleníti az eredményeket, és ezeket elküldi a Haltervágó vezérlésének is. Abban az esetben, ha nem megfelelő minősítés érkezik, a Haltervágó nem folytatja a következő műveletet.

Több készüléket is készítünk évente, ráadásul mindig az ügyfél egyedi igényeit igyekszünk kielégíteni.

  • 27 ° ABS szenzor mérése rendszer átalakítása

A feladatunk az volt, hogy egy ABS szenzorokhoz készített meglévő Funkcióellenőrző berendezés mérőrendszerét átalakítsuk egy szokatlan formájú ABS szenzorhoz. A 27-fokban döntött végű fejdizájn miatt a berendezésen nemcsak a termékbefogó környezetet kellett átalakítani úgy, hogy minden mérőegység, szorítóegység elférjen, és hozzáférjen a megfelelő pontokhoz, hanem a 27-fokos elforgatás miatt egy új koordinátaszámítási módszert is ki kellett dolgozni, amivel a gép mérőkereke megfelelő pontokon és távolságban tudja megközelíteni a mérni kívánt terméket. A projekt keretében a szükséges cserealkatrészeket megterveztük, és a PLC programot is módosítottuk az új számítási módszernek megfelelően.

<< Back to Home